Dobrodosli na prvi forum na Balkanu o Brunu Marsu!

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

♥ Bock with me ♥

Sanja_admin
Sanja_admin

Pitanja za ovaj ekskluzivni intervju je pregledao jedan od Bruninh agenata sedmicu ranije. Nijedno pitanje nije bilo kontroverzno,i sva su pitanja bila odobrena.

Recite mi pozadinu pjesme Just the way you are?
Bruno Mars:'Hmmmmm...inspiracija za tu pjesmu...Znate,imam četiri sestre,ja sam srednje dijete,i reći ću vam da se svi mogu osjećati nesigurnima,čak i najljepša žena na svijetu je nesigurna u vezi nečeg. Sjećam se kako sam gledao djevojku kako se sprema da izađe na večeru i mogao sam da vidim sve ono što radi kako bi se osjećala lijepom.I znate,ova pjesma govori djevojci 'Već te volim.Izgledaš prelijepo baš takva kakva si.'

Jeste li imali određenu djevojku kojoj ste napisao ovu pjesmu?
Bruno Mars:'Ipak mislim da je to za hrpu različitih žena iz mog života.'

Oh,hrpa žena? To je puno!

Bruno Mars:(Crveni se i smije se) 'Hmmmm...znate. Upravo sam vam rekao da imam četiri sestre.'

[b]Kakvo je bilo vaše odrastanje sa sestrama? Jesu li vas razmazile?[/b]
Bruno Mars:'Pa,drugačije je. To je super. Volim svoje sestre.

Da li se ponašate zaštitnički prema svojim sestrama?
Bruno Mars:'Definitivno! Ne zaštitnički, već previše zaštitnički. Ne možete spriječiti taj osjećaj, jer morate da se nosite sa njihovim novim momcima i sličnim stvarima.To je težak dio kada si brat..'

Kod koga nalazite inspiraciju za svoje pjesme?
Bruno Mars:'Ahhh,znate,svaki put je priča drugačija.Kao tekstopisac, morate biti i pripovjedač. Kada pišete priču,znate,kako je napisati da bude zanimljiva?Tako da tražim inspiraciju u stvarima koje sam prošao u životu,gdje idem,gdje želim da idem,znate - da budem milijarder.Jednog dana, ne želim da se brinem oko novca,želim da budem u stanju voditi brigu o onima koje volim, upravo onakvim kakvi su, dijeliti sa njima tugu i slične stvari.'

Izgledate baš filipinski. Šta je još filipinsko na vama? ... Možda vaše vaspitanje?
Bruno Mars:'Moja mama je iz Manile. Odrastao sam sa maminom stranom,velikom filipinskom porodicom.Tako da sam odrastao i na filipinskoj hrani.''

Koliko ste čuli o Filipinima? Ovo je vaša prva posjeta Filipinima,zar ne?

Bruno Mars:'Da,ovo je prvi put da sam ovdje;nisam još bio.Moj cijeli život je bio na filipinski način.Odrstao sam ponosan na moje porijeklo.Lijepo je biti ovdje.''

Naravno,već znate da su Filipinci najmuzikalniji narod na svijetu.
Bruno Mars:'Definitivno! Imam mnogo ujaka i tetaka koji provode većinu svog vremena u karaoke barovima.''

Da li još imate neke rođake na Filipinima?Da li planirate da ih posjetite?

Bruno Mars:'Da,mnogo njih.Svi oni će doći na moj nastup.'

Da li ste radili sa nekim filipinskim umjetnikom?
Bruno Mars:'Da.Napisao sam pjesmu za Charice. Pjesma se zove 'Before they explode'. '

O čemu govori pjesma?
Bruno Mars:'To je ljubavna pjesma. Kaže ovako: 'Moramo da zaustavimo ludilo,prije nego što naša ljubav eksplodira.'

Postoji li šansa da radite sa drugim svjetski poznatim umjetnicima kao što su Alan Pineda,Arnel Pineda ili MiG Ayesa?
Bruno Mars:'Volio bih.Ali znate s kim bih volio raditi? Sa Manny Pacquiao. Želim da radim na njegovom albumu.'

Zaista?
Bruno Mars:'Da,volio bih to.'

Da li bih voljeli da pjevate duet sa njim?
Bruno Mars:'Da,naravno!'

Da li ste ga čuli kako pjeva?
Bruno Mars:'Da,odličan je!'

Da li mislite da Pacquiao može uspjeti kao pjevač?
Bruno Mars:'Mislim da on može da bude najveći filipinski umjetnik.'

Jeste li ozbiljni?
Bruno Mars:'Naravno.'

Kada ste shvatili da znate da pjevate? Da li se sjećate prve pjesme koju ste naučili pjevati?

Bruno Mars:'Da,mislim da sam za stvarno počeo učiti pjevati kada sam imao 13 godina. Znate,pjevam od svoje četvrte godine,ali što se tiče pravog učenja pjevanja,mislim da sam počeo sa 13 ili 14 godina.'

Veliki ste fan Elvisa Presley-a. Ali imate li nekog drugog umjetnika koji je uticao na vas i na vašu muziku?
Bruno Mars:'O,čovječe! Ja slušam sve. Veliki sam fan od Police,
Stevie Wonder, The Beatles, Queen i Kanye West. Mnogo je dobre muzike,i ja mislim da ja kao producent moram da naučim o muzici što je više moguće.'

Koja pjesma je pjesma vašeg života,pjesma koja vam mnogo znači?
Bruno Mars:(Nakon malo razmišljanja) 'Hmmmmm,wow...Za mene to je 'Grenade',moja pjesma.'

Zašto baš ta pjesma?
Bruno Mars:'Pa zato što sam sve stavio u tu pjesmu...oslobodio sam čudovište koje je bilo u meni.'

Oh,postoji li mnogo čudovišta u vama?
Bruno Mars:'Ne,ne! Kada je slomljeno srce u pitanju,znate,za muškaraca nije lako pričati priču o ženi koja mu je slomila srce.'

Da li vam je nekad srce bilo slomljeno?
Bruno Mars:'Naravno!'

Mnogo puta?
Bruno Mars:'Samo jednom.' (smijeh) 'Ne,šalim se!'

Šta su pozitivne,a šta negativne stvari u životu poznatog pjevača?
Bruno Mars:'Znate,to je za mene novi stil života - nedostatak privatnosti.'

Kako se borite s tim?
Bruno Mars:'Pa,samo treba da shvatite ono što ste odlučili da radite.Znate,to ide s ovim poslom. Ako želite da krenete na svjetsku turneju i ako želite da svijet pjeva vaše pjesme,morate znati da sve to dolazi s tim. To nije problem za mene zato što ja volim sve one koji podržavaju moju karijeru i one koji izdvajaju svoje vrijeme kako bi došli na moje koncerte.Znate,fanovi...Želim da im dam svu ljubav koju mogu.'

Ako biste zaprosili djevojku sa svojom ili nečijom drugom pjesmom,koja bi to pjesma bila?
Bruno Mars:'To bi bila pjesma 'Macho Man' od Village People.'

Zašto baš ta pjesma?
Bruno Mars:'Jer bih želio da zna da sam macho muškarac.'

Uredu.Šta možemo očekivati od tvog večerašnjeg koncerta u Araneta Coliseum?
Bruno Mars:'Znate šta,očekujte da ću dati sve od sebe. To je ono što uvijek radim na svojim koncertima - dajem sve od sebe. Uzbuđen sam čovječe.Na Filipinima sam!'

Once a hooligan,always a hooligan!

Lucas's honey ♥

Milica_admin
Milica_admin
Wow....extra je....

http://www.bruno-mars.biz

Lucas's honey ♥

Milica_admin
Milica_admin
LOCK
ARHIVA

http://www.bruno-mars.biz